Els Castellers de Vilafranca completen la seva primera actuació 2 anys després i descarreguen el 3 de 7, el 4 de 7 amb agulla, el 4 de 7, el pilar de 5 i quatre pilars de 4

 

Després que dimarts passat el Procicat donés llum verda al nou protocol per la represa castellera, que permet fer castells amb 160 persones, els Castellers de Vilafranca han fet la primera actuació. Ha estat a la Nit dels Xarel·los, on des de fa setmanes els vilafranquins ja tenien programada la seva participació. L’última actuació dels Verds havia estat l’1 de novembre del 2019, per Tots Sants.

A l’actuació hi han participat un grup d’uns 140 castellers i castelleres. A la primera ronda hi han descarregat el 3 de 7; a la segona, el 4 de 7 amb agulla; a la tercera, el 4 de 7; i a la ronda de pilars, el pilar de 5. Per acabar, han alçat quatre pilars de 4. El president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, ha manifestat que l’actuació és un “pas més” en la represa i que l’objectiu “és que pugui sortir tota la colla a plaça”.

En les properes setmanes, la colla treballarà per poder fer més actuacions, amb la mirada posada a Tots Sants, diada de la colla.