Els Verds actuaran en indrets emblemàtics com el Ángel de la Independencia, les piràmides de Teotihuacan o la plaça del Zócalo

A finals d’aquesta setmana els Castellers de Vilafranca viatgen a Mèxic, per actuar en alguns dels indrets més emblemátics de la zona de Ciutat de Mèxic i els estats més propers. Entre dijous i divendres, hi viatjaran un total de 200 castellers i castelleres.

Un cop allà, la primera actuació serà dissabte 18 de novembre, a les caves que la companyia penedesenca Freixenet té a Ezequiel Montes, a l’estat de Querétaro. L’endemà, diumenge, la colla es quedarà a Ciutat de Mèxic. Al matí actuaran a l’Ángel de la Independencia i, a la tarda, al Monumento de la Revolución. Tots dos, indrets molt estimats pels veïns de la capital del país.

Dilluns 20, els vilafranquins es desplaçaran fins Teotihuacan, “la ciutat dels déus”, on a les 10 del matí actuaran a les conegudes piràmides de la zona. declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. L’endemà, dimarts, al matí, els de Cal Figarot actuaran al Parque del Bicentenario i, a la tarda, a la Plaza de la Constitución, coneguda com a Zócalo, que és la plaça més gran del món.

Dimecres, els vilafranquins tornaran a agafar l’autocar per anar fins a l’estat de Puebla, per actuar Cholula de Rivadavia, un indret que va ser la segona ciutat més gran i important durant la civilització asteca i que encara ara conserva bona part de l’arquitectura de l’època colonial. Dijous, els castellers i castelleres tindran el dia lliure i, finalment, divendres 24 de novembre s’actuarà al Hospital Español, en una actuació de Banc Sabadell.

Amb aquest viatge a Mèxic, els Castellers de Vilafranca refermen la seva aposta de divulgació del fet casteller i de la cultura catalana arreu del món, com ja han fet en múltiples ocasions arreu d’Europa i en viatges internacionals com a Xile, als Estats Units, a l’Índia o a la Xina. En aquesta ocasió, l’organització del viatge ha comptat amb la col·laboració de la Delegació del govern de la Generalitat a Mèxic.