Arquitecte: August Font  i Carreras, 1888

La Casa Raventos i Via suposa un canvi en la concepció arquitectònica de les edificacions particulars: per primera vegada a Vilafranca s’incorporen elements medievalistes en aquest tipus d’habitatge. De l’edifici destaca la balconada seguida amb cinc portals de falsos arcs ogivals a la façana principal. També el vestíbul amb l’escala principal, algunes de les sales interiors i el gran jardí. La Casa Raventós i Via tindrà una repercussió urbana molt important i més tard influirà en d’altres construccions vilafranquines.

td9fm Cal Figarot

August Font i Carreras (Barcelona, 2 de juny de 1846 -Barcelona, 6 de març de 1924) va ser un arquitecte i professor català. Entre els seus pupils hi havia Antoni Gaudí.

Alumne avantatjat d’Elies Rogent, es va llicenciar l’any 1869. Va començar la seva activitat professional més destacada a la basílica del Pilar de Saragossa, on va dirigir les obres de restauració i reforçament de la cúpula central. Va intervenir també en la redacció, al costat de Rogent, al projecte de la Universitat de Barcelona, al projecte de restauració de la catedral de Tarragona, i va participar a la de Girona.

Del conjunt de la seva obra, destaca especialment la finalització de la façana gòtica de la catedral de Santa Eulàlia de Barcelona, on es va posar de manifest la seva habilitat i mestratge per a l’arquitectura neogòtica.

Altres obres cabdals van ser el Palau de Belles Arts de Barcelona, que es trobava dins de l’Exposició Universal de Barcelona i que ja ha desaparegut, la basílica de Santa Maria de Vilafranca, la Plaça de Toros de Les Arenes de Barcelona, l’Església de la Caritat també de Barcelona, i les obres de reforma del castell de Can Feu a Sabadell.

El 1894 va ser nomenat acadèmic de Belles Arts de Barcelona.