Els Castellers de Vilafranca tenim Cal Figarot com a seu social. Un edifici històric al centre de la vila, on a més d’aixecar castells, també fem tot tipus d’activitats socials, no només encarades als castellers de la colla, sinó també a tots els aficionats, simpatitzants, vilafranquins i penedesencs.

Durant tot l’any anem fent un seguit d’activitats per tal que els castellers puguin passar unes estones agradables amb els seus companys sense el neguit i l’exigència dels assaigs i alhora, obrir Cal Figarot als nostres convilatans i aficionats perquè en gaudeixin juntament amb nosaltres.

Algunes d’aquestes activitats són prou conegudes per a tots, ja que les anem realitzant any rere any, com la Calçotada Verda, el Concurs de Paelles o la Pedalada Verda. Però també n’hi ha d’altres que s’han incorporat en els darrers anys, com el Tast de Vins o el Cinema a la Fresca. Aquesta última neix de l’esperit de col·laboració amb altres entitats de la vila, per tal de tenir una oferta més àmplia i alhora fer la família castellera més gran.

Tot seguit us fem un resum de totes les activitats que fem, tant en el nostre local com a fora:

Visita dels Reis d’Orient, Calçotada Verda, Tast de Vins, Esmorzar de veterans, Concurs de Paelles, Sopars de colles, Sopar de Castellers de Soca-rel, Cinema a la Fresca, Figatrònic, Bateig Casteller, Berenar de veterans, Pedalada Verda, Caminades Populars, Torneigs esportius, Concerts Musicals, Viatges a l’estranger i el Sopar de la Colla.

Calçotada verdaÉs una de les activitats socials més antigues, la primera edició var ser l’any 1989. La calçotada verda té el seu inici en una activitat privada d’un grup de gent de la colla que es trobaven a Cal Sègol per fer la calçotada. Al cap d’uns anys la calçotada va passar a ser una activitat pròpia de la colla i oberta a tothom.

Concurs de paelles

Celebrant-se des de 1996, el concurs de paelles és un de les activitats socials de més èxit i més esperades.

Cinema a la fresca

Activitat organitzada conjuntament amb Cineclub Vilafranca, durant 3 dijous del mes de juliol, el magnífic pati de Cal Figarot es converteix en un cinema d’estiu, on gaudir del setè art tot prenent una beguda o sopant.

Pedalada verda

Hereva del Correverdura (cursa de bicicletes disfressades), la pedalada verda és una activitat que acull un públic eminentment familiar.
Normalment coincideix amb la Setmana de la mobilitat sostenible i acostuma a reunir al voltant de 500 ciclistes.

Sopar de la colla