L’antic Cafè del Nen, que ara coneixem com “el bar del Coro”, va ser punt de trobada des dels inicis dels Castellers de Vilafranca, els quals assajaven durant els primers anys al corral que es troba al darrere d’aquell establiment. Més endavant, la Societat Coral el Penedès -popularment coneguda com El Coro- els va cedir unes dependències per fer-hi reunions de la junta i per dipositar-hi material.

El racó de la plaça de Sant Joan de davant del bar va esdevenir un lloc d’assaig habitual quan el bon temps ho permetia, mentre que la capella de Sant Joan feia les mateixes funcions els dies de fred.

Així va ser fins al final del 1983, quan la compra de la finca número 11 del carrer del General Prim, coneguda com Cal Figarot, va fer variar de cop i volta totes aquelles rutines.

La Casa Raventós i Via, coneguda popularment com Cal Figarot, consta d’un edifici neogòtic de finals del segle XIX i una nau adjacent, de posterior construcció, adquirida per la colla l’any 1998 i que ha suposat un enriquiment del patrimoni dels Castellers. Tots dos immobles han estat rehabilitats per poder fer-hi la nostra activitat. De la nau, en podem destacar que és un espai interior que té 600 m2. De l’edifici neogòtic, cal remarcar-ne l’aspecte sobri que exhibeix, ple de detalls noucentistes que servirien d’inspiració per a diferents edificis de la Vila. Aquí disposem de les diferents dependències de la colla com són la secretaria, l’arxiu, les sales polivalents i el servei de restaurant-cafeteria. Tanmateix, si hi ha una dependència que sobresurt per damunt de les altres és el magnífic pati, veritable centre neuràlgic del local social. Cal Figarot és avui dia un casal visitat i admirat pel món casteller.