Creu de Sant Jordi

Els Castellers de Vilafranca van rebre l’any 1993 la Creu de Sant Jordi, una de les màximes distincions que otorga la Generalitat de Catalunya a persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

Medalla de la Vila

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va concedir l’any 1988 la Medalla de la Vila als Castellers de Vilafranca.

Patrimoni de la humanitat

L’any 2010 els castells van ser incrits per l’UNESCO a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

Altres reconeixements

Els Castellers de Vilafranca, a part la medalla de la Vila de Vilafranca del Penedès i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya han rebut durant la seva història altres distincions i reconeixements, algunes de les quals s’esmenten a continuació:

Lluís Esclassans, cap de Colla dels Castellers de Vilafranca va ser investit confrare d’honor per part de la Confraria del Cava l’any 2006.

– Oriol Rossell, fundador de la colla, va rebre el premi a tota una trajectòria concedit per la revista casTells en el marc de la II Nit de Castells l’any 2008.

– L’Ordre dels Amics del Manneken-Pis de Brusel·les va estrenar el 2010 el vestit dels Casteller de Vilafranca.

– David Miret, cap de Colla dels Castellers de Vilafranca (2008-2011) va rebre el premi ‘Català de l’any 2010’ que otorga ‘El Periódico’ conjuntament amb ‘Els Matins de TV3’.

– David Miret va rebre el premi penedesenc de l’any 2010 per part de l’Associació d’Empresaris del Penedès.

– Durant el Dahi Handi de Thane (Índia) de 2011 els Castellers de Vilafranca van rebre el premi al ‘millor castell descarregat’.