La candidatura compta amb un equip de més de cent trenta persones que combina joventut i experiència amb un objectiu comú: mantenir la colla al capdavant del món casteller. 

Àngel Grau i Ernest Gallart han presentat, el passat dissabte a l’Assemblea General Extraordinària de la colla, l’única candidatura per dirigir els Castellers de Vilafranca durant els següents quatre anys com a cap de colla i president, respectivament. 

La candidatura té un objectiu transversal al llarg de la majoria de les àrees, que serà el treball i la formació interna i del conjunt de la colla sobre salut mental. En aquest sentit, ja fa anys que es treballa l’àmbit del rendiment físic a la colla, i amb aquest nou objectiu es vol posar en relleu també l’estat mental dels castellers i castelleres en situacions extremes que es poden donar als castells.

Pel que fa a la part més tècnica, la candidatura vol continuar amb la dinàmica que s’ha estat portant durant l’última tècnica, donant especial rellevància al peu, així com treballar per tornar als nivells prepandèmia, recuperant els castells amb l’agulla i normalitzant els castells de 10.

Pel que fa a l’estructura de l’entitat, la junta directiva, estarà encapçalada per l’Ernest Gallart com a president, casteller des del 2013 i on freqüenta posicions del tronc. Aquesta es dividirà en sis vicepresidències, tals com l’àrea institucional, l’econòmica, la de patrimoni, la de rendiment, investigació i salut, la social i la de comunicació i màrqueting. Pel que fa a la junta tècnica, hi haurà l’Àngel Grau al capdavant com a cap de colla, amb quaranta anys fent castells, on va començar com a canalla i actualment ocupants posicions als folres i manilles. Juntament amb ell, l’equip es completarà amb el sots-cap de colla, el cap de troncs, el de peus, folres, manilles i puntals i el de canalla. 

Amb tot, la candidatura integra un equip de més de cent trenta persones que combina joventut i experiència amb un objectiu comú: mantenir la colla al capdavant del món casteller.