El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a reivindicar el pes i la força de l’associacionisme cultural català.

Des dels Castellers de Vilafranca es faran un seguit d’actes en el marc d’aquest dia. En primer lloc, convidem a tothom que tingui ganes de veure com es desenvolupen i construeixen els castells a assistir a l’assaig obert del divendres 7 de juny a la seu social de Cal Figarot a partir de 2/4 de 10 del vespre. També, a assistir i participar a la diada castellera de l’endemà, dissabte 8 de juny a l’Hospitalet de Llobregat a les 6 de la tarda.

Per altra banda, com a acte de cohesió, el diumenge 9 de juny es farà  el Concurs de Paelles, acte amb més de vint edicions, on ja és un dels clàssics dels actes socials de la colla.