El passat 17 de juny els Castellers de Vilafranca van descarregar el 3d9 a la casa pairal d’Oriol Rossell, el fundador de la colla. D’aquesta manera, Can Cassanyes es va convertir en la cinquena població de nou de l’Alt Penedès i la 79a de l’Era Moderna dels castells.

L’actuació va començar amb els parlaments de Joan Badell i Toni Bach, president i cap de colla dels Castellers de Vilafranca respectivament; Toni Rossell, fill del fundador de la colla; i Eloi Miralles, casteller i amic d’Oriol Rossell. A més, la colla va entregar a la família d’Oriol Rossell la litografia número 48 que l’artista Marta Cerdà ha dissenyat per commemorar el 70è aniversari de la colla, un ram de flors i les fotografies de l’actuació que els verds ja van fer a Can Cassanyes l’any 1949. El balcó des d’on es va produir aquests actes el presidien la camisa i el mocador d’Oriol Rossell.

La diada castellera va començar amb la td8f, seguida de l’esperat 3d9f que convertiria Can Cassanyes en plaça de nou. Tot seguit els verds van descarregar el 5d8, i fins i tot van aprofitar l’ocasió per assajar el peu del 3d10, que va arribar fins a quints. La diada castellera acabava descarregant el pd6 i un ventall de vuit pd4.

Per acabar, els verds van fer una fotografia amb els caps de colla i presidents que han ocupat aquests càrrecs al llarg de la seva història i una altra fotografia de grup. La jornada va concloure amb un dinar popular.