L’acte principal serà una actuació al Liceu de Catalunya, un acte institucional en què els acompanyaran l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC)

 

Aquest any els Castellers de Vilafranca celebren els 75 anys de la seva fundació l’any 1948, i per commemorar-ho han organitzat un seguit d’actes de celebració que tindran lloc durant tota la temporada castellera.

Com que es tracta d’una fita molt assenyalada, els verds comptaran amb un logotip especial d’aniversari que ha elaborat Bildi Grafiks. A més, la comissió del 75è Aniversari està formada per integrants de la colla de totes les edats i grups, com són la Sandra Castaño, la Txell Juan, la Gemma Raventós, el Carles Mata Cusiné, el Nil Solà, l’Albert Cabré, el Jou Cabré, el Lluis Esclassans i el Miquel Ferret.

L’acte principal de l’aniversari serà una actuació al Gran Teatre del Liceu de Catalunya el 30 de setembre, on els vilafranquins actuaran juntament amb l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC). Es tracta d’un acte institucional que representarà de la primera actuació de la història d’una colla castellera en aquest espai. Per fer-ho l’OMAC arranjarà un seguit de peces musicals tradicionals, populars i castelleres que se solen tocar a les places i les interpretarà al Gran Teatre del Liceu junt amb els castells dels verds.

La celebració arrencarà el dia 6 de maig, dia en què es farà la presentació institucional dels actes a l’Ajuntament de Vilafranca i se celebrarà el pregó d’inici del 75è aniversari. El pregó serà a càrrec del Jordi Bertran, cap de plaça i tindrà lloc a l’Auditori del Vinseum. Posteriorment, al finalitzar, hi haurà sopar popular i festa per tothom a càrrec del DJ vilafranquí John Jacobsen.

El dia 20 de maig també es farà un gran concert a l’aparcament del camp de futbol de l’Espirall, que comptarà amb el grup revelació del 2022, els mataronins The Tyets, que aquest any presenten el seu nou àlbum. Durant la nit, també els acompanyaran la Banda Neon i els PD Vilafranquins La Cara B.

A continuació trobareu tots els actes de celebració previstos per aquest any.
Març:

 • 04/03 – 11è Joverd
 • 18/03 – Sortida en bicicleta
 • 19/03 – Plantada 75 arbres
 • 19/03 – Calçotada verda
 • 23/3 – MusiCal Figarot

Abril:

 • 15/04 – Jornada de formacions de la Coordinadora de Grallers
 • 21-23/04 – Viatge a Portugal
 • 27/04 – MusiCal Figarot
 • 29/04 – Caminada de Vilafranca a Montserrat

Maig:

 • 06/05 – Presentació institucional actes a l’Ajuntament, pregó del 75è Aniversari al Vinseum, sopar popular i final de festa amb DJ Jacobsen
 • 20/05 – Gran concert amb The Tyets, Banda Neon i PDs La Cara B
 • 25/05 – MusiCal Figarot
 • 28/05 – Concurs de Paelles

Juny: 

 • 08/06 – Sopar de Socarrels a càrrec del Cigró d’Or
 • 15/06 – Tast de vins
 • 22/06 – MusiCal Figarot
 • 29/06 – Tast de vins

Juliol:

 • 01/07 – Sopar d’Immensos
 • 14/07 – Tast de vins
 • 22/07 – Fòrum Ramonet
 • 27/07 – ImproShow a Cal Figarot
 • 29/07 – Sopar del Peu

Agost:

 • 3/08 – Cinema a la Fresca
 • 10/08 – Cinema a la Fresca
 • 17/08 – Taula rodona a càrrec de la Comissió Feminista i Cinema a la Fresca
 • 22/08 – 60è Aniversari del Monument als castellers al Vinseum
 • 28/08 – Bateig casteller

Setembre:

 • 10/09 – Esmorzar de veterans i festa infantil
 • 15/09 – Castell de focs del 75è Aniversari
 • 16/09 – Pedalada verda
 • 24/09 – Descoberta de la placa del Vinseum
 • 30/09 – Actuació institucional al Liceu

Octubre:

 • 11/10 – Festa dels anys 80
 • Data a confirmar – Presentació del tercer volum del llibre “Castellers de Vilafranca” d’Eloi Miralles
 • 1/11 –  Actes diversos de Tots Sants