Aquest dissabte se celebrarà el Concurs de Castells entre centres de secundària que organitzen els Castellers de Vilafranca

Després de 5 anys, els Castellers de Vilafranca tornen a organitzar el Joverd, el Concurs de Castells entre centres de secundària de l’Alt Penedès, que se celebra cada dos anys. L’última edició es va celebrar el 2018, però el 2020 es va haver de suspendre per la pandèmia. Tot i aquests anys d’impàs, la nova edició del Joverd, l’onzena ja, ha estat un èxit de convocatòria i serà la més multitudinària. Dissabte, 1.300 alumnes de 10 centres de secundària de la comarca es trobaran a Cal Figarot per fer castells.

Les colles estan citades a les 10 del matí per fer l’entrada a plaça i el concurs en sí començarà a les 11. Aquest dimarts 28 de febrer s’ha sortejat l’ordre d’actuació de les colles, que ha quedat establert de la següent manera:

1r. Sant Ramon
2n. Xiquets de l’Alt Foix
3r. Bordegassos de l’Alt Penedès
4t. Castellers del Foix
5è. Carquinyolis de Sant Quintí
6è. Colla Joves de Sant Elies
7è. Castellers del Nou
8è. Arreplegats del Milà
9è. Tirallongues del Pou de l’Eugeni d’Ors
10è. Grimpaires del Montagut

A diferència de les edicions anteriors, aquest any els Castellers de Vilafranca han introduït algunes modificacions al reglament per tal de guanyar en seguretat. Per això, en les dues rondes de castells, no hi haurà enxanetes, però les cassoletes s’hauran d’esperar tot el temps en què s’estaria carregant el castell. A més, s’introdueix una nova ronda, en què les colles hauran de fer un pom de dalt complet. L’objectiu, segons els organitzadors, és que en les construccions hi participin alumnes que mai han fet castells i no pas els alumnes que ja són castellers. Tampoc fer els castells més alts, sinó fer els que hi participa més gent.