A partir del 10 de febrer els Castellers de Vilafranca seran presents a la plataforma de música Spotify

Aquest divendres 10 de febrer a les 18h, els Castellers de Vilafranca entraran a la plataforma musical Spotify i ho faran amb el primer disc que va publicar la colla: Amunt Verds! – Himne dels Castellers de VilafrancaAquest tema, amb lletra de Ricard Rafecas i música de Lluís Giménez, es va editar per primera vegada el 2010 en un disc que conté la versió original de l’himne intepretada per Farnés Puente, la cantant de La Banda del Drac, la versió amb la locució radiofònica de la primera Td9fm descarregada per la colla per Sant Fèlix del 1995, i una versió instrumental.

El divendres 17 de febrer, està previst fer el llançament a la plataforma del segon disc publicat per la colla el 2011 i que inclou la versió de l’himne amb gralles a càrred d’Els Vernets,  la versió amb la locució radiofònica del primer 3d9fa descarregat de la història dels castells, per Sant Ramon del 2009, i una altra de caire més simfònic. El divendres 24 de febrer es farà el llançament d’un tercer disc Força, equilibri, valor i… gralles! d’Els Vernets, colla de grallers estretament vinculada amb els Castellers de Vilafranca, un àlbum publicat el 2011 amb 17 peces relacionades amb els castells.

Properament, els Castellers tenen previst pujar a Spotify altres versions de l’Amunt Verds! interpretades per diferents artistes, així com també noves cançons que es puguin crear i que tinguin els Verds i els castells com a protagonistes.

Spotify és una plataforma músical sueca que permet escoltar de forma instantània, sense temps de descàrrega, milers de temes de tots els gèneres musicals. A Spotify es poden fer cerques musicals per artista, àlbum o llistes de reproducció creades pels mateixos usuaris. El programa va ser llançat al mercat europeu l’octubre del 2008 i ara és present a tot el món. L’empresa ha signat acords amb les discogràfiques internacionals més importants. Gràcies a l’acord de patrocini que va establir amb el FC Barcelona, l’octubre del 2022 es va llançar la versió en català d’Spotify.