Els Castellers de Vilafranca reprenen l’activitat castellera amb un pilar de 5

 

Aquest migdia a la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, la colla ha aixecat un pilar de 5 dins dels actes del Dia del Graller. Reprenen així l’activitat dins del calendari casteller habitual de la colla, amb una de les actuacions ja tradicionals durant els primers mesos de la temporada, que l’any passat es va haver de suspendre a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Els Castellers de Vilafranca han aixecat aquest pilar de 5 seguint en tot moment el pla sectorial del Departament de Cultura i el protocol per l’activitat castellera, que actualment permet els assaigs i les actuacions amb un màxim de 20 persones. Per a realitzar-lo, la colla ha convocat un dels grups de castellers i castelleres que fa unes setmanes van començar a assajar a Cal Figarot.

Els Castellers de Vilafranca esperen que en les properes setmanes es flexibilitzin les restriccions vigents dins l’àmbit casteller per a poder realitzar ben aviat una actuació castellera, que inclou tres castells i un pilar. Fins que no sigui possible, continuaran aixecant pilars sempre que en tinguin l’oportunitat, seguint el calendari casteller, per reivindicar que els castells, com qualsevol altra manifestació cultural, també són segurs.

Fotografia: Suso Paredes