Dimarts que ve el restaurant de la seu social dels Castellers de Vilafranca engegarà un nou projecte que fusionarà la gastronomia basca amb la cultura castellera i catalana.

 

El restaurant de Cal Figarot ja té data per la seva reobertura. Serà el proper dimarts, 1 de juny, després de 3 mesos tancat. El restaurant encendrà de nou els fogons amb un nou projecte gastronòmic, completament diferent al que hi havia fins ara. L’encarregat de liderar-lo és Iurgi Arocena, fins ara propietari del restaurant Narrika, també a Vilafranca.

Arocena té una llarga trajectòria en la gastronomia, tant al País Basc com a Vilafranca. Ha treballat en diversos bars i restaurants, entre ells el Martín Berasategui. A Cal Figarot, Arocena traslladarà l’esperit i la cuina que ha desenvolupat els últims anys al Narrika. Hi oferirà esmorzars, menús de migdia, menú de cap de setmana, tapes, racions, plats i pintxos, entre d’altres. Obrirà cada dia, excepte els dimarts (amb excepció del proper 1 de juny, dia de l’obertura).

A la presentació del projecte, Iurgi Arocena va agrair als Castellers de Vilafranca l’oportunitat de treballar a Cal Figarot. “És un dels millors llocs de Vilafranca, per mi el millor. Vull que la gent entri i surti, se’l faci seu”, va expressar.

Per la seva banda, el president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, creu que el projecte del Narrika respon al gir que des de la colla se li vol donar al restaurant de Cal Figarot. “Buscàvem una proposta per obrir Cal Figarot que reactivés el local com a seu social. Volem un local social obert a Vilafranca, al Penedès i a tothom”, va concloure el president.