Amb el 95’5% dels vots a favor, l’assemblea dels Castellers de Vilafranca escull la candidatura encapçalada per Sisco Benet i Carles Mata per dirigir la colla les properes 4 temporades

 

Sisco Benet i Carles Mata ja són els nous cap de colla i president dels Castellers de Vilafranca. Amb ells, un nou equip tècnic i una nova junta directiva encapçalaran la colla els propers 4 anys. Així ho ha decidit l’assemblea dels Castellers de Vilafranca, que es va reunir dissabte 8 de febrer en una convocatòria extraordinària. Hi van participar gairebé 300 persones, 277 socis amb dret a vot. Era l’única candidatura presentada, que va rebre el suport majoritari de la colla amb 257 vots a favor, 9 en contra i 3 en blanc.

L’objectiu de la nova junta dels Castellers de Vilafranca és continuar sent un referent, tant dins del món casteller, com de país. Benet i Mata s’han envoltat d’un equip ampli, amb experiència en juntes anteriors i amb més d’un centenar de col·laboradors per gestionar el dia a dia de la colla. La idea transversal que guiarà el nou equip és mobilitzar el gran gruix de la colla des del primer dia per assolir els grans objectius a nivell casteller d’aquesta temporada, que són fer la millor diada per Sant Fèlix i guanyar el Concurs de Castells de Tarragona. Com sempre, la disciplina, l’ambició i la competitivitat marcaran l’ADN dels Castellers de Vilafranca les properes quatre temporades.

Durant l’assemblea extraordinària de la colla, el nou equip va avançar les dates d’inici dels assaigs. Divendres 21 de febrer a les 20h començarà l’Escola de Castells, oberta tant a la canalla de la colla com a infants que tinguin ganes de fer castells. Els assaigs generals començaran divendres 6 de març a les 21:30h.

La composició de la junta directiva és la següent:

 • Carles Mata, president
 • Arnau Marti, secretari
 • Josep Maria Tobella, vicepresident de l’Àrea Institucional
 • Llull Casanova, vicepresident de l’Àrea Econòmica
 • Marc Inglès i Carles Martin, vicepresidents de l’Àrea de Patrimoni
 • Sílvia Sabaté i Aïda Serra, vicepresidentes de l’Àrea de Rendiment i Salut
 • Antoni Guinovart, vicepresident de l’Àrea Social
 • Laia Colomé, vicepresidenta de l’Àrea de Comunicació i Màrqueting

La composició de la Tècnica és la següent:

 • Sisco Benet, cap de colla
 • Ivó Jordà, sots-cap de colla
 • Joan Torrents, cap de pinyes, folres, manilles i puntals
 • Oriol Bové, cap de canalla
 • Carles Mata, president

Sisco Benet, conegut com a “Sisco de Reus” va entrar a la colla l’any 2000. Ha ocupat posicions tant als peus com als troncs dels Castellers de Vilafranca, amb una implicació del 100%. També va ser cap de canalla –juntament amb Raül Tudela- entre les temporades 2012 i 2015, durant el mandat de Pere Almirall i Jou Cabré.

Carles Mata va entrar a la colla l’any 1994. Sempre implicat al màxim amb la colla ha ocupat posicions tant als peus com als troncs dels Castellers de Vilafranca. És la primera vegada que forma part de la junta de la colla.

Assemblea extraordinària dels Castellers de Vilafranca

Castellers de Vilafranca – Maria Rosa Ferré

 

Composició de la junta directiva

Fotografia: Castellers de Vilafranca – José Paredes

 

Composició de la junta tècnica

Fotografia: Castellers de Vilafranca – José Paredes