Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest cap de setmana a Reus, a la diada castellera del Mercadal.

L’actuació comptava amb la participació dels Xiquets de Reus, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Capgrossos de Mataró i la colla Jove Xiquets de Tarragona.

Els verds han iniciat la diada descarregant el tres de 9 amb folre, seguit d’un intent de tres de nou amb folre i agulla que no han pogut carregar. Després de recuperar-se de la caiguda, en tercera ronda, els verds han descarregat un quatre de 9 amb folre i, seguidament, en ronda de millora, han descarregat una torre de 9 amb folre i manilles amb una baixada molt treballada per part de tot el castell. En ronda de pilars, han aconseguit descarregar un pilar de 7 amb folre. Finalment, han acabat l’actuació amb quatre pilars de 4 i un pilar de 5.

Després de l’actuació al Mercadal, els verds encaren el seu viatge a San Francisco, Califòrnia, on s’hi estaran des del dia 7 al 14 d’octubre, durant la San Francisco Catalan Week. Allà hi faran un seguit d’actuacions en diferents punts de l’Estat.

Després del viatge, la fita més important que els verds tenen a prop és l’actuació a Sitges el dia 26 d’octubre, on hi tenen previst descarregar el tres de 10 amb folre i manilles.

Assajos: dilluns (20:00h), dimecres (20:00h) i divendres (21:30h)