Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest cap de setmana a Barcelona, a la diada castellera històrica celebrada dins els actes festius de La Mercè.

L’actuació comptava amb la participació dels Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa.

Els verds han iniciat la diada descarregant el quatre de 9 amb folre, seguit d’una torre de nou amb folre i manilles. En tercera ronda, els verds han descarregat un tres de 9 amb folre i, en ronda de pilars, han aconseguit descarregar el segon pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada verda. Finalment, han acabat l’actuació amb quatre pilars de 4.

Cal destacar que el pilar de 8 amb folre i manilles era el número 75 de la història dels Castellers de Vilafranca i, a més, amb l’actuació de La Mercè els verds han assolit un total de 900 castells de 9 o superiors descarregats, una fita molt important per la colla de Vilafranca.

Els verds encaren dues setmanes d’assajos per preparar la següent actuació que tindrà lloc a Reus; la diada del Mercadal el dia 5 d’octubre a les 17h. El divendres anterior, dia 4 d’octubre els verds faran un assaig molt important per preparar l’actuació.

Assajos: dilluns (20:00h), dimecres (20:00h) i divendres (21:30h)