Els Castellers de Vilafranca han encarat aquesta setmana passada l’actuació més important de la seva temporada castellera: Sant Fèlix. Des de sempre aquesta ha estat la fita més destacada de l’any pels verds i tots els seus aficionats. El dia 29 i 31 la colla també va actuar a la Plaça de la Vila en les diades de Vigília i Sant Ramon, totes dins dels actes de la Festa Major de Vilafranca del Penedès.

La diada de Sant Fèlix va comptar amb la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Els verds, segons l’orde que estava preestablert pel sorteig que es va fer previ a la diada, van actuar en quarta posició. En primera ronda, van començar amb un tres de 10 amb folre i manilles que només van poder carregar. Era el tercer intent de la colla aquesta temporada i la tercera vegada que el carregaven. Prèviament l’havien carregat a l’actuació de Vilanova i la Geltrú i a la de l’Arboç.

En segona ronda, van portar el tres de 9 amb folre i l’agulla, un castell amb un significat especial, ja que els verds no el descarregaven des de feia gairebé dos anys. A més a més, el castell tenia un afegit, i és que el pilar que formava l’agulla del castell es tractava del pilar totalment novell que els Castellers de Vilafranca han començat a fer aquesta temporada.

En tercera ronda, els verds van fer un intent de quatre de 9 sense folre, que només va acabar en intent desmuntat. Seguidament, per recuperar aquesta ronda, van fer i descarregar la torre de 9 amb folre i manilles, castell totalment consolidat per la colla i que saben defensar perfectament.

En la ronda de pilars, els Castellers de Vilafranca van acabar d’arrodonir la gran actuació amb un pilar de 8, el primer de la temporada, i, com el de l’agulla del tres, aquest pilar de 8 també comptava amb una alineació totalment nova, cosa que dona un mèrit afegit a la colla.

Així doncs, aquests castells donaven a la colla la millor actuació castellera de la diada de Sant Fèlix, la diada més important i més especial pels Castellers de Vilafranca.

La diada del 29 i 31 va comptar la participació dels Xicots de Vilafranca i la Colla Jove de Vilafranca. A l’actuació de Vigília del dia 29 els verds van poder completar un tres de 9 amb folre, el primer tres de 8 amb l’agulla de la temporada i un quatre de 8, finalitzant amb un pilar de 6. El 31, a causa del protocol d’horaris de la Festa Major, només van poder completar una torre de vuit amb folre i set pilars de 5.