Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest dissabte a Vilafranca del Penedès en motiu de la diada que fan cada any a al seu local, Cal Figarot, on han pogut descarregar el seu primer castell amb agulla: el 4d8a.

L’actuació comptava amb la participació dels Bordegassos de Vilanova.

Els verds han iniciat la diada descarregant el 4d8a, el primer castell amb agulla d’enguany. Seguidament, en segona ronda han descarregat el 3d9f, després d’haver fet un intent desmuntat del 4d9f, castell que finalment han descarregat en tercera ronda.

Per finalitzar l’actuació han tornat a descarregar un pilar de 7. A l’acabar la diada, els verds han aprofitat que hi havia un nombre considerable de castellers per fer una prova del 3d10fm, que ha arribat fins el pis de sisens. Aquesta prova va encarada a l’actuació que arriba aquest dissabte dia 3 a Vilanova i la Geltrú on volen tornar a portar aquest castell de deu pisos.

Per a poder repetir la fita del tres de deu més matiner de la temporada, els verds comencen una setmana d’assajos molt importants, que seran claus per poder descarregar els castells dissabte a plaça. Així doncs, a part dels assajos generals de dilluns (20h) i de dimecres (20h), divendres (21:30) es farà un assaig especial, molt important per la diada de Vilanova, que finalitzarà amb una fideuà per a tots els participants.