Els Castellers de Vilafranca volem donar les gràcies a la Colla Vella dels Xiquets de Valls i als Nens del Vendrell per la seva presència en la celebració del nostre 70è aniversari aquest proper dissabte i per la importància que han tingut històricament en la consolidació de la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès com “la plaça més castellera”.

Els Castellers de Vilafranca continuem celebrant el nostre 70è aniversari. Entre tots els actes que hem organitzat al llarg de l’any, evidentment, no hi podia faltar una destacada actuació castellera com a acte central per commemorar dignament aquesta efemèride.

Aquest dissabte a les 18.00h, a la plaça més castellera, celebrarem la Diada del 70è aniversari i ho farem acompanyats de dues colles emblemàtiques: la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell.

Sense ànim de menystenir cap de les altres agrupacions que han actuat a la nostra plaça, ens hem decantat per les dues colles que actuaven amb certa assiduïtat a la plaça més castellera durant els nostres primers anys de vida.

Agrair molt sincerament que les dues entitats hagin acceptat la nostra invitació i donar-los les gràcies per l’interès i facilitats que han mostrat en tot moment per tal de ser presents en aquesta diada tan especial per als Castellers de Vilafranca. Per nosaltres és una immensa satisfacció poder comptar amb aquestes dues colles tradicionals i reeditar un Sant Fèlix històric, com els d’abans.

Una diada que servirà també com a homenatge a tots aquells castellers vinguts de Valls i del Vendrell, que amb el seu esforç han contribuït a escriure els més de 200 anys d’història de la nostra plaça i de la Diada de Sant Fèlix.

Les primeres referències de la colla Vella a Vilafranca es remunten a l’inici del darrer quart del segle XIX. La primera actuació a Vilafranca després de la reorganització, la van fer l’any 1948 i des de llavors ha estat la colla que hem acollit més vegades per Sant Fèlix. La Colla Vella va carregar el 30 d’agost de 1983, el 4 de 9 amb folre, essent aquest el primer castell de nou del segle XX que es veia a Vilafranca.

La Colla Vella ha estat fidel a Vilafranca i ha mostrat sempre el seu respecte i estima cap a la nostra plaça fent els seus millors castells cada 30 d’agost. És també una de les colles més apreciades i admirades per l’entesa afició de la nostra vila que acull amb orgull des de fa molts anys aquesta bicentenària entitat vallenca.

Els Nens del Vendrell van ser fundats l’any 1926 i l’any següent ja van actuar a Vilafranca. A l’època de la gestació dels Castellers de Vilafranca, l’ajuda vendrellenca va ser imprescindible. La colla del Vendrell va ser present a la plaça vilafranquina per Sant Fèlix durant molts anys fins a finals dels anys 70 del segle passat, quan va entrar en un delicat període de declivi, del qual n’han pogut ressorgir aquests últims anys.

Vull desitjar a les 3 colles participants els seus millors èxits i convidar a tothom qui estima els castells a assistir en aquesta diada especial que promet castells d’envergadura. En acabar, l’actuació i pels voltants de la mitjanit, esteu també convidats a la Plaça Penedès on celebrarem un dels concerts dels 70è aniversari. Primer amb un ball de gralles a càrrec dels ‘4 vents’ i després amb Reggatuning, que ens oferirà un repertori de les versions més conegudes. Per qui ho vulgui farem un fi de festa a la Sala 1876 Casino Club.

Visca els Castellers de Vilafranca i gràcies a tothom qui ho ha fet possible.