Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest cap de setmana al País Basc, on han recorregut diferents pobles de la geografia basca des de divendres a la tarda i fins diumenge al migdia. Els Verds han aconseguit descarregar el 3d9f, com a castell més difícil en el viatge. El 3d9f és el primer castell de nou pisos que s’ha vist al País Basc. Mai abans cap colla l’havia fet en aquesta regió.

Divendres a la tarda, els Castellers de Vilafranca van actuar a la Festa Major d’Alegia, on van fer els primers castells del viatge: 5d7, 3d8, td8f, 4d8, 4d7a. L’endemà dissabte, els Verds van completar una actuació a Errenteria amb castells de vuit: 5d7, td7, 4d7a, 4d8, 3d8. També dissabte, a Orio, els Castellers de Vilafranca van completar el primer castell de nou vist mai al País Basc. El 3d9f el van acompanyar amb la td8f i el 3d7ps. Després d’un dia intens, els vilafranquins van tancar la jornada amb una actuació a Donosti, a la regata de la Eusko Label Liga, on van fer la td8f, 4d8 i el 3d8.

El viatge al País Basc, es va acabar amb una actuació a Elizondo, participant en la cercavila i fent el 5d7, 4d7a, td7 i 3d7a.

Els Castellers de Vilafranca tenen la següent actuació, aquest diumenge al migdia a Mataró, a la diada de Les Santes. Abans, els Verds tenen assaig dilluns (20.00h), dimecres (20.30h) i divendres (21.30h).