Els Castellers de Vilafranca actuaran aquest cap de setmana a la Nit dels Xarel·los (dissabte) i Can Cassanyes (diumenge). Els verds tenen la intenció de convertir en plaça de nou aquests dos llocs tan emblemàtics com són el Claustre de Sant Francesc de Vilafranca i la casa pairal del seu fundador, Oriol Rossell.

L’actuació de dissabte a la Nit dels Xarel·los se celebrarà a les 20h al Claustre de Sant Francesc (antic hospital). L’actuació serà al carrer Sant Pere davant mateix del claustre, com l’any passat. La Nit dels Xarel·los, que està organitzada pel Restaurant el Gat Blau de Vilafranca i compta amb la col·laboració de la DO Penedès, celebra enguany la seva desena edició. Es tracta d’una festa que comptarà amb la participació de 15 cellers de la DO Penedès i on es podran degustar més de 35 vins elaborats únicament amb la varietat xarel·lo.

Per altra banda, diumenge a les 12h els verds actuaran a Can Cassanyes, la casa del fundador de la colla, Oriol Rossell. La intenció, en aquest cas, també és convertir aquest indret tan emblemàtic en plaça de nou. Després d’actuació s’oferirà una copa de cava i hi haurà dinar per tothom. L’actuació s’emmarca en els actes de celebració dels 70 anys de la colla, i és per això que els verds fan una crida perquè tots aquells castellers/es que en algun moment dels seus 70 anys d’història hagin portat la camisa de la colla es retrobin de nou lluint el color verd.