L’Ajuntament de Barcelona ha comunicat als Castellers de Vilafranca que no compten amb la colla vilafranquina per la diada castellera de La Mercè del diumenge 23 de setembre.

Els Castellers de Vilafranca van adonar-se’n que no hi estaven convidats consultant el calendari de la Colla Joves dels Xiquets de Valls, la substituta dels vilafranquins en aquesta diada.

L’Ajuntament de Barcelona justifica la seva decisió assegurant que els Castellers de Barcelona, amfitrions de la diada, “han optat per convidar a altres colles destacades del país”, obviant el compromís per escrit que hi havia amb els Verds.

Un cop comentada la situació amb els responsables de cultura del consistori de la capital catalana, les dues parts han acordat per escrit que els Castellers de Vilafranca tornaran a actuar a La Mercè en la diada castellera de l’any que ve. D’aquesta manera, es tanca la polèmica i els Castellers de Vilafranca accepten les disculpes de l’Ajuntament.

Per la seva banda, els Verds ja preparen una actuació encara per confirmar per aquell cap de setmana de setembre per continuar treballant les estructures a poques setmanes del Concurs de Castells.