Els Castellers de Vilafranca continuen amb la celebració del 70è aniversari de la colla. Per aquest cap de setmana han preparat un seguit d’actes que cal tenir en compte.

Presentació d’un llibre històric:

El primer serà aquest divendres 13 d’abril a la tarda al Fòrum Berger Balaguer. A partir de les 20.00h, s’hi presentarà el llibre  Els orígens del fet casteller: del ball de valencians als Xiquets de Valls. En l’acte hi participaran el Dr. Alexandre Cervelló, autor del llibre; Lurdes Quintero, vicepresidenta de la Colla Vella Xiquets de Valls; i Josep Solé, expresident i membre de la Comissió d’Història i Identitat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

En la mateixa presentació de divendres, s’anunciarà que els Castellers de Vilafranca passarem a formar part de la Càtedra per l’estudi del fet casteller, un projecte d’investigació sobre l’origen i l’evolució dels castells que porta el segell de la Universitat Rovira i Virgili. En acabar la presentació hi haurà cava i pica-pica per tothom. També hi haurà venda de llibres i signatura del llibre per part de l’autor.

Ponències castelleres:

El segon acte del cap de setmana organitzat pels Castellers de Vilafranca en el marc del 70è aniversari serà una nova edició del Fòrum Ramonet. Serà aquest dissabte 14 d’abril i tindrà lloc al Fòrum Berger Balaguer. En aquesta ocasió hi haurà l’oportunitat d’assistir a tres ponències castelleres en les quals es parlarà sobre seguretat, força física i les posicions en els castells. L’acte començarà a les 18:30h i estarà presentat pel periodista Ricard Rafecas i moderat per Jordi Bertran.

Les ponències que s’hi faran són les següents:

  • El passat i el futur del risc dels castells“, per Jaume Rosset (Dr. en Medicina)
  • Els castells del segle XXI: què es necessita per assolir el 3d11fmp i 9 nets“, per Jordi Porta (Dr. i Catedràtic en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport)
  • Nens o nenes, nois o noies, homes o dones? Quin gènere és més eficient per a cada pis?“, per Alfred Irurtia (Dr. en CIències de l’Activitat Física i l’Esport)

Manifestació de diumenge:

Els Castellers de Vilafranca participaran aquest diumenge en la manifestació que s’ha convocat a Barcelona per demanar la llibertat dels presos polítics, on aixecaran els seus castells.

Per fer-ho possible, han organitzat un autocar per anar a la manifestació. Sortirà diumenge a les 9 del matí de la parada de bus de la Plaça Penedès i tornarà un cop s’acabi la manifestació, abans de dinar. El transport en autocar és gratuït pels socis i de 5€ pels no-socis.

Presentació dels actes del 70è aniversari

A més, aquest dimecres hi haurà la presentació oficial dels actes de celebració del 70è aniversari. Serà a les 19h, abans d’assaig, i tindrà lloc a la nau de Cal Figarot. En ella s’hi detallaran la majoria dels actes organitzats per la comissió creada especialment per a l’ocasió.