Va ser diumenge amb dos recorreguts amb distàncies diferents

Els Castellers de Vilafranca han donat el tret de sortida a la celebració del 70è aniversari de la colla organitzant una cursa d’orientació. S’ha celebrat aquest diumenge i hi han participat 11 equips. En total, una quarentena de participants. La pluja va tirar enrere a més d’un equip (se n’havien apuntat 17). Tot i això, la cursa s’ha desenvolupat amb normalitat sota la pluja que anava caient puntualment. La cursa comptava amb dos recorreguts, un de més curt i de dificultat baixa (9km aproximadament) i un de més llarg de dificultat alta (21km aproximadament). Per aquest motiu, també hi havia dues modalitats d’equips: s’hi podia participar en parelles i en grups de 4 persones.

Els guanyadors de la cursa de 21 quilòmetres va ser l’equip “Galls vells fan bon caldo”, format per Xavier Sanchez, Pep Ventura, Pedro Gimenez i Eduard Miranda. Completant el podi, “Veterans” ( Jordi Soler, Xavier Pujol, Ramon Güell, Lluís Esclassans) i “Margalló” (Carles Roca i Pau Llopart).

En la categoria de 9 quilòmetres, els guanyadors van ser “Petats-O” ( Fidel Compte Rabell i Quim Solé Llobet), seguits per “Puretes” ( Fèlix Garcia i Joan Milà) i, tancant el podi, “Tot Vici en Bici” ( Lluís Pons i Casals, Roser Fuentes Castellvi, Toni Blanco Gómez i Ariadna Blanco Solé).

A cada equip se li va entregar un xip, gentilesa d’Espai Running i s’havia d’anar arribant als punts marcats per l’organització en un mapa.

En acabar la cursa, hi va haver un pica-pica a Cal Figarot. En la cursa d’orientació dels Verds hi van col·laborar l’Espai Running, la DO Penedès, Catànies Cudié i el restaurant Mastinell.

70è ANIVERSARI

Aquest és un dels primers actes que organitzaran en el marc del 70è aniversari de la fundació de la colla, on hi haurà un seguit d’activitats que pretenen ser un homenatge a tots aquells qui a l’any 1948 van tenir la valentia i la capacitat de fundar una Colla Castellera a Vilafranca i al Penedès i a tots aquells qui van fer possible que avui els Verds siguin una institució referent a tot el país.
Entre d’altres, l’aniversari comptarà amb actuacions castelleres, actes honorífics, exposicions i presentacions de llibres, activitats esportives i competitives, conferències al voltant de la nostra història, repetirem algunes de les fotografies antigues, farem pilars per commemorar castells i moltes altres sorpreses que s’aniran desvetllant al llarg de la temporada.