L’institut El Foix es va convertir en el guanyador del concurs de castells entre centres educatius de la comarca

Un miler d’estudiants de l’Alt Penedès van participar aquest dissabte a la novena edició del Joverd, el concurs de castells entre centres educatius de la comarca. Els guanyadors d’aquest any van ser els castellers de l’Institut el Foix.

En aquest Joverd, marcat pel canvi d’ubicació davant de Cal Figarot, hi van participar un total de cinc instituts i escoles. Els Castellers de Vilafranca estudiaran que el canvi d’ubicació sigui definitiu ja que, tot i que ha sigut forçat per les obres que s’estan fent a la seva seu social, aquesta edicio ha sigut molt més dinàmica que altres anys i, per tant, molt millor.

Durant el matí de dissabte, les colles van alçar castells com el pilar de 5 amb folre, el 3d5 aixecat per sota o, fins i tot, el 3d5 amb l’agulla, entre d’altres.

Finalment, la classificació va ser la següent: Institut El Foix (1r), Grimpaires del Montagut (2n), Tirallongues de l’Eugeni d’Ors (3r), Colla Jove de Sant Elies (4t) i Arreplegats del Milà (5è).

La Colla Jove de Sant Elies es va emportar el Premi Oriol Rossell per la seva constància, persistència i il·lusió al llarg de totes les edicions del Joverd.