Els vilafranquins l’acompanyaran de dos gammes extres més, si l’assaig de divendres va bé

pla de la seu

 

 

Els Castellers de Vilafranca tenen la intenció de portar per primer cop a plaça aquest any el 4d9 sense folre a Tarragona, en l’actuació que aquest dissabte faran al Pla de la Seu, just davant de la Catedral. A part del ‘castell total’, els Verds també volen portar a plaça el 3d9fa i la Td9fm, a més del pilar de set amb folre. Tot això dependrà de com vagin les últimes proves. És per aquest motiu que el cap de colla dels Verds, Toni Bach, fa una crida a tots els castellers perquè l’assaig de divendres a la Plaça de la Vila (a partir de les 22:00h) sigui multitudinari. Segons Bach, “a part del 4d9, hem de treballar els castells de deu, un dels quals ja ens el plantegem per aquest juliol a Vilanova”.

 

Els Castellers es plantegen fer un homenatge a la història aquest dissabte, descarregant el 4d9 just davant de la Catedral de Tarragona. I és que, a pocs metres del Pla de la Seu -concretament, baixant les escales de la catedral, a la Plaça de les Cols- l’any 1881, per Santa Tecla, els Xiquets de Valls van completar el primer 4d9 sense folre del segle XIX. Expliquen algunes cròniques castelleres que l’Esperidió, en descarregar aquest castell va pronunciar la mítica frase: “si això és pes, poseu-nos a sobre la Catedral”! Així doncs, tornar-lo a fer ben a prop del mateix lloc on el ‘castell total’ va ser una realitat seria un gran homenatge a la història castellera. L’actuació començarà a les 18:00h i també comptarà amb la presència dels Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants. Els busos sortiran de Cal Figarot a les 16:30h.

 

Coincidint amb el Vijazz, els Castellers de Vilafranca assajaran a la Plaça de la Vila a partir de les deu de la nit (a les 21:30h) faran algunes proves amb xarxa a Cal Figarot. Els vilafranquins esperen la implicació de tots els ciutadans per col·laborar amb les grans proves que faran a plaça.

 

4de9net1881