La colla vilafranquina ha alçat castells de 8 en un dels festivals més importants de la ciutat holandesa

 4d8 Rotterdam 2017

 

 

Els Castellers de Vilafranca han actuat a Rotterdam (Països Baixos) aquest cap de setmana. Els Verds participen en el Circusstad Festival, un dels festivals més importants de la ciutat holandesa, com una de les actuacions estrella. S’hi han desplaçat més de 100 castellers. El primer grup de castellers ha viatjat aquest dilluns per estar-hi tota la setmana, participant en diferents tallers i conferències que permetran divulgar el món casteller i els seus valors. Algun d’aquestes xerrades serà a la Universitat de Rotterdam. La resta de castellers s’hi han desplaçat entre dijous i divendres.

 

Els Castellers de Vilafranca van actuar aquest dissabte a l’illa de Noordereiland amb l’imponent Erasmusbrug de fons. En les dues actuacions celebrades dissabte van aconseguir descarregar el 3 de 8, 4 de 8, torre de 7 i l’espectacular 3 de 7 aixecat per sota. Van tancar les actuacions amb pilars amb senyeres estelades, posicionant-se un cop més en aquests moments tan trascendentals pel país.

 

En l’actuació de diumenge van aixecar un altre cop els castells de vuit i la gamma alta de castells de 7, aquest cop, al centre de la ciutat.

 

A Rotterdam s’hi ha fundat recentment una nova colla, els Xiquets d’Hoorn, formada a la ciutat i que actualment encara està en procés de creixement (va començar a assajar a mitjans d’octubre del 2016) i la visita dels verds de ben segur que n’ajuda la seva consolidació.

 

ACTUACIONS:

– Dissabte matí:  3d7a, 4d8, 3d8, Td7, 3d7 aixecat per sota, vano de 5, 4pd4.

– Dissabte tarda:  5d7, 4d8, 3d8, Td7, 3d7 aixecat per sota i 2pd5

– Diumenge: 3de7a, 4de8, Tde7, 3de8, 3de7ps, 2Pde5 i 4Pde4

 

Vano de 5 Rotterdam 2017