Els Castellers de Vilafranca celebraran aquest dissabte la vuitena edició del JOVERD

 joverd 2016 alt penedès

 

 

Els Castellers de Vilafranca ultimen els darrers detalls per celebrar la vuitena edició del JOVERD, un certamen que aquest dissabte acollirà diferents centres educatius a Cal Figarot per fer-hi castells. El JOVERD d’aquest any comptarà amb la presència de més de 1.300 participants de 9 instituts i escoles diferents. Aquest any el JOVERD ha avançat gairebé un mes la data de celebració per facilitar els objectius acadèmics dels professors i estudiants, una decisió que, des dels centres esducatius, s’ha celebrat.

 

L’objectiu del JOVERD és apropar la colla als més joves i ser una forma d’entrada per tots aquells qui ho desitgin. Els organitzadors reafirmen el compromís de la colla amb aquest projecte i destaquen els bons resultats que ha comportat al llarg dels últims anys. Sense anar més lluny, aquest any, la Revista Castells ha premiat el JOVERD durant la Nit de Castells, considerant-la la millor ‘Iniciativa Social’ del món casteller. Aquest projecte té una continuïtat al llarg del curs, ja que es realitzen tallers castellers a molts centres de la comarca. Aquest any se n’han fet 11.

 

L’ordre d’actuació de l’edició d’aquest any es va sortejar la setmana passada i és el següent: Institut Nou de Vilafranca, Sant Josep (Vilafranca), El Foix (Els Monjos), Institut Milà i Fontanals, Institut de Gelida, Sant Elies, Institut Alt Penedès, Escola Montagut i Institut Eugeni d’Ors. Les colles estan convocades a Cal Figarot a les 10:00h. A partir de les 10:20h es faran els pilars de benvinguda i a continuació l’entrada a plaça (just després del Cant dels Segadors). A les 11:00h començarà el JOVERD. L’edició de l’any passat la van guanyar els Bordegassos de l’Alt Penedès, acompanyats al podi pels Castellers del Foix (segons) i els Tirallongues del Pou de l’Eugeni (tercers).

 

Durant la roda de premsa prèvia al JOVERD, els Castellers de Vilafranca també van presentar el cartell guanyador que ha anunciat l’edició d’enguany, dissenyat per Joan Pol Gusi, de l’Escola Montagut.