Els Castellers de Vilafranca i JovesLab posen en marxa una proposta innovadora de mentoria ocupacional per a joves

joveslab

 

 

Després de molta planificació, JovesLab posa en marxa el projecte de mentoria, amb la col·laboració dels Castellers de Vilafranca, una proposta innovadora de mentoria ocupacional per a joves. La primera edició del projecte es farà el 2017 i és per això que ara és moment de fer la Crida de Mentors (tutors). El proper dimecres dia 15 de març, a Cal Figarot i després de l’assaig dels Castellers de Vilafranca, hi haurà una reunió informativa per a tots aquells joves d’entre 18 i 21 anys interessats en gaudir aquest procés de mentoria.

 

Què volem?

Busquem mentors/res que acompanyin i guiïn a una persona jove a millorar la seva ocupabilitat: millora de les seves habilitats, ampliació de la xarxa relacional i coneixement del mercat laboral. I busquem joves que vulguin tenir un mentor que els acompanya i els guia cap el món del treball.

 

Tasques de Mentoria

 

– Què faries? Conèixer a una persona jove, acompanyar-la i guiar-la per trobar la seva vocació i conèixer millor com funciona el món del treball.

 

– Com ho faries? Trobant-te un cop per setmana amb el jove, tant en trobades individuals a l’espai públic com en activitats dirigides.

 

– Què li pots proporcionar al jove? Oferir-li orientació professional, compartir contactes i ajudar-lo a crear els seus propis objectius; i proposar-li recomanacions que facilitin la seva ocupabilitat i el seu creixement personal.

 

– Quin compromís et suposaria?La relació de mentoria dura 3 mesos (prorrogable a 3 mesos més).

 

– Què t’aportarà?La possibilitat de crear un vincle i conèixer una persona jove amb una realitat i entorn diferent a través d’un procés d’aprenentatge mutu.

 

Disponibilitat d’ambdues parts:

 

  • 30-45 minuts a la setmana de converses individuals amb el o la persona jove (presencial o virtual).
  • 2 trobades de seguiment grupal al trimestre, al llarg dels mesos que dura la relació amb el jove.
  • Formació inicial sobre mentoria, que et prepara per rebre d’una manera adequada els beneficis de la mentoria.

 

Requisits: Persones empàtiques, sociables, dinàmiques i comunicatives, d’entre 30 i 50+ anys, motivades en acompanyar a un jove en el seu procés de millora de la seva ocupabilitat a través de la mentoria, amb experiència laboral i amb un bon domini del català i el castellà. Joves dinàmics i innovadors, de 15 a 18+ anys, que volen trobar el seu talent, i amb ganes de conèixer com funciona el món laboral.

 

Lloc: Les sessions i les trobades amb el jove es desenvolupen en llocs públics acordats prèviament pel mentee i el mentor.

 

Per a més informació enviar un correu a l’Eloi Martí (eloimartireverte@gmail.com) o bé truqueu al 609 372 134.