Els vilafranquins actuaran al Born el dia 11 i formaran part de la manifestació organitzada per l’ANC i Òmnium a Barcelona

 Tde8f Dida Nacional 2012

 

 

Els Castellers de Vilafranca participaran activament en diferents actes relacionats amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Serà un cap de setmana marcat per aquesta celebració, que culminarà amb la manifestació organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural a la tarda del diumenge 11 de setembre. Els vilafranquins viuran un 11 de setembre intens, ja que a primera hora (a les 9:30h) sortiran els autocars de davant de Cal Figarot per dirigir-se cap a Barcelona i actuar davant del Born en la ja tradicional diada castellera, on els Verds volen seguir treballant els castells de 9 pisos. L’actuació serà a les 11:30h i també comptarà amb la presència de la Jove de Barcelona i els Capgrossos de Mataró. Un cop acabada la diada, els castellers vilafranquins tindran temps lliure fins que, a la tarda, participaran en la manifestació independentista organitzada al centre de la capital catalana. Els Verds estaran al tram 38, ben a prop de l’Arc del Triomf, on a partir de les 16:30h faran alguns castells similars als que ja han fet els altres anys. A les 17:!4h, tal com indica l’organització de la manifestació, faran alguns pilars reivindicatius, conjuntament amb la resta de colles castelleres que hi aniran.

 

El dia 11, però, només serà el punt culminant d’un cap de setmana que començarà divendres dia 9, amb l’assaig general a Cal Figarot. Els Castellers de Vilafranca recorden que només falten 10 assajos abans del Concurs de Castells de Tarragona i, per tant, cada assaig és imprescindible per poder revalidar el títol. És per això que els Verds animen a tothom a anar a l’assaig, on es repartiran pòsters del primer 4d10fm carregat de la història de la colla. A més a més, també es reviurà la diada de Sant Fèlix amb un vídeo-resum. En acabar l’assaig, hi haurà botifarra i Estrella Damm per tots els assistents.

 

Els Castellers de Vilafranca també participaran en la Marxa de Torxes que se celebrarà el dissabte dia 10 al vespre a Vilafranca. Els Verds faran un pilar a la Plaça de la Vila a les 22:30h.