Els Bordegassos de l’Alt Penedès aconsegueixen ser els primers classificats de la setena edició del JOVERD

 IMG 20160416 WA0015 1

 

Més de 1.000 alumnes de 8 centres educatius diferents han participat aquest dissabte al migdia a la setena edició del JOVERD, una matinal de castells organitzada un any més pels Castellers de Vilafranca. Aquesta xifra de participants és històrica, ja que s’ha aconseguit superar, per primer cop, els 1.000 alumnes. A més a més, aquest any també hi ha participat l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp (Andorra), convertint-se així en la primera colla de fora el Penedès que participa en el JOVERD.

 

Els Bordegassos de l’Alt Penedès ha estat la colla que més puntuació ha aconseguit i que, per tant, s’ha emportat el primer premi. En segona posició, els Castellers d’El Foix (d’Els Monjos) i completant el podi, els Tirallongues del Pou de l’Eugeni. La resta de la classificació d’aquest any ha quedat completada de la següent forma: Grimpaires del Montagut (4ts), Arreplegats del Milà (5ns), Vailets del Sant Josep (6ns), Menairons d’Encamp (7ns) i Nous de Vilafranca (8ns).

 

A partir de les deu del matí, els participants del JOVERD s’han anat concentrant a les portes de Cal Figarot, on cada colla ha alçat un pilar, després del Cant dels Segadors entonat per les gralles. L’ordre d’entrada a plaça i d’actuació es va decidir fa uns dies a la roda de premsa de presentació del JOVERD.

 

En la primera ronda, les colles havien de fer tants pilars de 2 nets com poguessin, sempre i quan cada pilar estigués envoltat per unes mans al davant i unes altres al darrere. A la segona i tercera ronda és quan s’han vist les estructures més meritòries, entre d’altres, quatre pilars de 5 amb folre i quatre 3de5 per sota. Per acabar, cada centre educatiu ha realitzat la ronda de pilars, un moment decisiu per decidir el primer classificat del JOVERD.