obres 1

 

L’objectiu és poder adequar la zona d’assaig a les necessitats de la colla i millorar l’accessibilitat a les instal·lacions

 

Els Castellers de Vilafranca fa unes setmanes que han començat la primera fase de les obres de millora de la seva seu social, Cal Figarot. Aquesta primera part de la remodelació es divideixen en dos grans espais: el pati i la nau.

Pel que fa al pati, la colla vilafranquina adequarà l’espai a les exigències de seguretat i accessibilitat que reclamen els Bombers. Un dels altres objectius d’aquesta remodelació és ampliar i condicionar l’espai d’assaig a les necessitats de la colla. Els nous espais dels jardins mantindran la mateixa estètica actual per conservar el patrimoni històric que tenen. Les obres al pati estan eliminant totes les barreres arquitectòniques que existeixen per tal de facilitar l’accés a qualsevol part de Cal Figarot a les persones amb mobilitat reduïda, des de l’entrada fins a la nau.

És en aquest espai, precisament –la nau-, on s’està duent a terme l’altra part de la primera fase de les obres de remodelació. La principal novetat que hi trobem és l’aixecament d’1,5 metres de la cúpula per poder assajar amb condicions els castells que actualment treballa la colla vilafranquina. A dins la nau, els Castellers de Vilafranca també hi estan aplicant un seguit de millores en la sonorització, els espais de mecenatge, la redistribució de les imatges amb els castells més importants, etc.

El pressupost d’aquesta primera fase és d’uns 150.000 euros, finançats en gran mesura per recursos propis de la colla i aportacions d’empreses privades. El finançament es completa amb algunes subvencions de les institucions públiques.

Segons el calendari preestablert, la inauguració de la primera fase de les obres es farà el dia 1 de maig.

 

NAU