Representants dels Castellers de Vilafranca viatgen fins a Santiago de Xile per fomentar l’activitat castellera com a eina per a la integració social dels joves en risc d’exclusió social.

 

 

Tres representants dels Castellers de Vilafranca han viatjat aquesta setmana a la comuna de Lo Prado, a Santiago de Xile, com a part del projecte de cooperació que estan desenvolupant els governs locals de Lo Prado i de Vilafranca del Penedès. L’objectiu és fomentar l’activitat castellera a Lo Prado com a eina per a la integració social de joves en risc d’exclusió. Per això, els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Lo Prado han fet diversos tallers de castells en escoles de la localitat.

 

Els quatre objectius específics del projecte són reforçar els aspectes tècnics i organitzatius dels Castellers de Lo Prado; millorar les estratègies de comunicació entre les colles per donar continuïtat a la cooperació i fer-la viable a les respectives comunitats; promoure l’intercanvi de projectes educatius per difondre i enfortir la metodologia dels castellers com estratègia d’intervenció i innovació pedagògica; i fomentar el llegat de Lucho Carrasco i fer visible els valors que els castells projectes al món.

 

 

En la primera fase 2015-2016, el projecte preveu diverses activitats per a fer realitat aquests objectius, com ara l’intercanvi d’experiències entre el projecte educatiu que es desenvolupa als centres escolars de Lo Prado i el programa JOVErd que impulsa la colla vilafranquina als centres de secundària; la visita d’una delegació de Lo Prado a Vilafranca en la què es realitzaran tallers i assaigs per a la millora tècnica i organitzativa de la colla, així com trobades entre els professors que participen en les dues experiències educatives; i altres activitats centrades en la continuïtat de la comunicació en els grups de treball integrats per membres de les dues colles.