Els membres dels cors de l’Orfeó també visitaran Cal Figarot i participaran en un taller de castells

L’Orfeó Català oferirà un concert aquest dissabte 10 d’octubre a les 19h l’Auditori Municipal de Vilafranca, organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca i la Capital de la Cultura Catalana, que ostenta la vila aquest 2015, i la col·laboració dels Castellers de Vilafranca.

 

La relació d’ambdues entitats es va iniciar l’any passat quan van protagonitzar conjuntament l’espot de la campanya nadalenca del Palau de la Música Catalana ‘Et convidem a somiar’, amb un ampli ressò mediàtic i a les xarxes socials. Els vilafranquins també van participar al tradicional Concert de Sant Esteve al Palau de la Música aixecant quatre pilars de quatre simultanis durant el Cant de la Senyera, convertint-se en un dels moments més emotius del concert.
Aprofitant la cita a l’Auditori, l’Orfeó tornarà la visita als verds ja que està previst que a les 4 de la tarda visitin la seva seu, Cal Figarot, per conèixer les instal·lacions de la colla i participar en un taller de castells.

El Concert, amb 25% de descompte per castellers i socis

El Concert de l’Orfeó Català a Vilafranca tindrà dues parts, una primera amb fragments d’“Un Rèquiem alemany”, de Brahms, una de les obres més destacades del repertori simfònicocoral i que va significar la consagració de la carrera internacional del jove compositor, i que precisament l’Orfeó el va  interpretar el passat dilluns al Palau de la Música amb l’acompanyament musical de l’Orquestra Filarmònica de Londres.  Entre les peces escollides també s’inclou el Da Pacem, obra del compositor estonià d’Arvo Pärt, un cant a la Pau que va ser escrita per honorar a les víctimes dels atemptats de Nova York de l’11 de setembre de 2001. L’Orfeó Català, dirigit per Josep Vila, amb l’acompanyament dels pianistes Josep Surinyac i Jordi Armengol, també dedicarà bona part del concert per repassar la música tradicional catalana d’inspiració poètica amb peces com L’Hereu Riera, l’Emigrant,  d’Amadeu Vives,  Rossinyol o Els Ametllers florits de Borgunyó, entre d’altres. A més, l’Orfeó també enllesteix una sopresa final pel públic que assisteixi al concert.
Els Castellers i socis dels verds disposen d’un 25% de descompte en la compra d’entrades.