Els Castellers de Vilafranca arriben a les cites prèvies a Festa Major amb ganes de donar un pas més.

 

 

Un any més, els Verds arriben al cap de setmana previ a la Festa Major de Vilafranca amb les actuacions del Catllar i l’Arboç. Dos compromisos que, amb els anys, han anat passant de ser una preparació per Sant Fèlix a ser una cita exigent dins del calendari casteller.

 

Dissabte serà el torn pel Catllar. L’actuació serà a les 6 de la tarda a la Plaça de la Vila. Els vilafranquins compartiran plaça amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Diumenge a la 1 del migdia serà el torn de l’Arboç, on els de Cal Figarot es tornaran a veure les cares amb la Jove de Tarragona i la Colla Vella, i també amb els Minyons de l’Arboç.

 

 

En les últimes temporades, els Castellers de Vilafranca han anat a màxims a les dues actuacions, on s’hi ha arribat a veure la torre de 9 amb folre i manilles, el pilar de 8 amb folre i manilles o el 3 de 9 amb folre i l’agulla. Els números de castells emmanillats que porten fins al moment els del Penedès – 6 torres i 4 pilars- són els principals avals per aquestes actuacions, on també s’hi podrien veure noves estrenes. Dependrà de les proves als assaigs que resten aquesta setmana – dimecres a les 9 del vespre i a l’assaig especial de divendres a dos quarts de 10 de la nit.