Els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona participaran el dissabte 13 de juny, a l’acte de cloenda de la Mostra que Catalunya ha organitzat a Milà en motiu de l’Exposició Universal

 

 

Aquest cap de setmana els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona seran els ambaixadors de la cultura catalana a Itàlia, concretament a la ciutat de Milà, on aquests mesos s’hi està celebrant l’Exposició Universal, enguany dedicada a l’alimentació. Perquè Catalunya pogués organitzar la seva Mostra, sota el títol de ‘Barcelona Capital of Catalonia. Real food for real people’, s’ha habilitat des del 5 al 13 de juny, el Palazzo Giureconsulti per instal·lar-la.

 

Durant aquestes dues setmanes, s’han programat diverses activitats al voltant de l’exposició, que el proper cap de setmana acabaran amb l’acte de cloenda organitzat per la Diputació de Barcelona a través de la Xarxa Audiovisual Local. L’actuació del dissabte 13 a les 12 del migdia dels Castellers de Vilafranca i de la Colla Jove Xiquets de Tarragona davant del Castell Sforzesco, a la Piazza del Cannone, al Parco Sempione, serà un dels actes centrals de la jornada. La cloenda també comptarà amb l’actuació dels diables Carranquers de Cervera, els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l’Àliga de Girona i l’agrupació musical Senienca. Per últim, a les 10 de la nit, també hi haurà una petita actuació en forma de pilars. Tots aquests actes s’engloben en un programa en directe que oferirà per televisió la Xarxa.


Una vegada més, els castells seran ambaixadors de la cultura catalana al món, en aquest cas a l’Exposició Universal de Milà, una de les principals ciutats d’Itàlia, i en aquesta ocasió de la mà dels Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que mobilitzaran al voltant d’uns 500 castellers i castelleres en total.