Els Castellers de Vilafranca han presentat la nova camisa de la colla i un prototip de camisa tècnica que es provarà durant tota la temporada

 

Aquest dilluns al vespre els Castellers de Vilafranca han presentat davant dels mitjans de comunicació les noves camises de la colla, confeccionades per l’empresa catalana Elements. Els de Cal Figarot han presentat dos models de camisa diferents: un de cotó semblant a la camisa tradicional, però que incorpora algunes novetats, i un segon Hi-Tech.

 

Els Castellers de Vilafranca i l’empresa Elements, amb seu a Igualada, fa dos anys que treballen en el nou model de camisa castellera. Amb la intenció de crear-ne una de tècnica, lleugera i adaptable, primer n’han creat una que se situa a mig camí entre l’actual i la Hi-Tech. Es tracta d’una camisa de cotó, que retorna els botons i la butxaca al pit, i manté el material transpirable als costats. Aquesta serà la camisa que gran part de la colla estrenarà aquest diumenge 17 de maig a la Diada de Fires de Maig a Vilafranca.

 

Els vilafranquins i Elements també han presentat el prototip de camisa Hi-Tech que durant tota aquesta temporada provaran al voltant d’uns 25 castellers per veure si s’adapta a la pràctica castellera. Es tracta d’una camisa confeccionada amb material propi de l’empresa, semblant a la roba esportiva, molt més lleuger, adaptable i transpirable que el cotó. A més, el material incorpora nitrat de plata per eliminar les olors i protecció enfront els rajos ultraviolats. Després de treballar-lo durant dos anys, un dels responsables de l’equip de disseny d’Elements, Xavier Bazaga, ha definit el nou model com “la camisa del futur”.

 

 

Amb la nova sinèrgia entre els Castellers de Vilafranca i Elements, la colla aposta per una de les empreses catalanes de roba esportiva punteres al país.