Aquest dissabte al matí se celebrarà a Cal Figarot l’edició més participativa del projecte que els Castellers de Vilafranca van engegar al 2010

 

 

 

7 centres d’ensenyament i un miler de nois i noies de l’Alt Penedès: aquesta és la participació que s’espera a la nova edició delJOVErd, el concurs de castells entre escoles i instituts de la comarca. El projecte, que enguany arriba a la seva sisena edició, s’ha convertit en una cita marcada al calendari pel jovent de l’Alt Penedès.

 

A partir d’un taller de castells, cada centre ha confeccionat la seva pròpia colla involucrant a alumnes d’altres cursos. A la roda de premsa de presentació de la sisena edició del JOVErd, els professors i professores de les escoles i instituts van valorar molt positivament la iniciativa, ja que, tot i que es necessiten moltes hores per tal de poder assajar les estructures de forma adequada, l’esforç val la pena i els valors que es transmeten en els castells milloren també el dia a dia a les aules.

Aquest dissabte 25 d’abril, un miler d’alumnes inundaran el pati i la nau de Cal Figarot per alçar-hi les seves estructures. Els castells estaran valorats per un jurat format per membres dels Castellers de Vilafranca, a més de ser supervisats també per castellers i castelleres per tal de poder garantir una bona seguretat. Enguany, al costat del premi a la colla guanyadora, se n’afegeix un de nou, el trofeu Oriol Rossell per la colla en la que el jurat valori més esforç al treball realitzat.

El concurs començarà a les 10 del matí i s’allargarà fins al migdia. Els centres participants són els centres de Vilafranca IES Alt Penedès, IES Eugeni d’Ors, IES Milà i Fontanals i els col·legi Sant Josep, Sant Elies i l’escola El Montagut; I l’IES El Foix de Santa Margarida i els Monjos.

Dilluns 20 d’abril es va celebrar el sorteig de l’ordre d’actuació durant el JOVErd, que ha quedat enquadrat de la manera següent:

1r. Castellers del Foix

2n. Vailets de Sant Josep

3r. Castellers del Milà

4t. Grimpaires del Montagut

5è. Tirallongues del Pou de l’Eugeni d’Ors

6è. Bordegassos de l’Alt Penedès

7è. Colla Joves de Sant Elies

 

L’any passat van participar al JOVErd prop de 900 alumnes de 10 centres d’ensenyament diferents. Aquest any seran 7 centres els que hi participaran,  però la xifra d’alumnes arribarà al miler.