‘Cal replantejar-se la dinàmica d’actuació en les grans diades?’ serà la primera tertúlia del Fòrum Ramonet, un espai de debat casteller impulsat per veterans dels Castellers de Vilafranca.

 

 

El passat dilluns es va presentar davant dels mitjans de comunicació el Fòrum Ramonet, un espai de debat casteller impulsat per un grup de veterans dels Castellers de Vilafranca que té com objectiu promoure els castells a Vilafranca més enllà de l’activitat castellera a les places. El Fòrum és obert a tot el món casteller i aquest dissabte 18 d’abril celebrarà la seva primera tertúlia.

 

A més, el Fòrum Ramonet també vol ser un homenatge a Ramon Giménez ‘Ramonet’, un veterà casteller dels Verds que va morir el passat estiu als 76 anys. Dilluns a la presentació de l’acte, tant per part de la colla com per familiars que hi van assistir, es va definit al Ramonet com un casteller tècnicament extraordinari i una gran persona, i també molt aficionat a les tertúlies i als debats castellers.

 

Amb les trobades que organitzarà el Fòrum Ramonet es faran tertúlies, debats, conferències i altres activitats amb l’objectiu de convidar a tothom, tant castellers com aficionats, a reflexionar sobre els aspectes actuals del món casteller.

 

 

La primera tertúlia serà aquest dissabte a les 6 de la tarda a Cal Figarot. Sota el títol ‘Cal replantejar-se la dinàmica d’actuació en les grans diades?’, la tertúlia serà conduïda pel periodista casteller Pep Ribes i comptarà amb la participació de Jordi Betran, gestor cultural i actualment impulsor del Museu Casteller de Catalunya; Joan Sala, ex-cap de colla dels Xiquets de Tarragona i un dels impulsors de la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla; Ricard Rafecas, director del setmanari El 3 de Vuit; i Toni Bach, membre dels Castellers de Vilafranca.