Un nou espai per incentivar la reflexió i el debat a l’entorn dels castells. Es presenta el dissabte 18 d’abril a les 6 de la tarda a Cal Figarot amb un primer debat.

Durant la pausa hivernal castellera un grup de castellers veterans dels Castellers de Vilafranca han decidit agrupar-se sota el nom de “Fòrum Ramonet” per tal de crear un nou punt de trobada i espai pel debat casteller.
El Fòrum, que porta aquest nom en record del carismàtic casteller i gran amant de les tertúlies castelleres Ramon Giménez “Ramonet”, té com a principal objectiu dinamitzar la vida castellera del Penedès i del món dels castells en general més enllà de les pròpies actuacions, assaigs i activitats de cada colla.

Per tal d’aconseguir-ho el Fòrum preveu l’organització al llarg de l’any de debats sobre actualitat castellera, celebracions defòrums, commemoracions de dates assenyalades, presentacions de llibres, projeccions de pel·lícules de castells, etc.
El grup neix totalment obert a qualsevol proposta que ajudi a dinamitzar l’entorn casteller i també sobre a l’entrada de membres col·laboradors siguin castellers, aficionats als castells, periodistes o persones vinculades a la cultura en un sentit ampli.

La presentació en societat d’aquest nou col·lectiu serà el proper dissabte 18 d’abril, a les sis de la tarda, a Cal Figarotamb la celebració del primer debat casteller amb el títol: “Cal replantejar la dinàmica d’actuació en els grans diades castelleres?” obert a les opinions de tots els presents que hi vulguin participar.

Per formar part del “Fòrum Ramonet”, demanar més informació sobre aquesta iniciativa o fer propostes de debat i d’activitats, es pot escriure al correu forumRamonet@gmail.com o bé, fer-ho a través de Twitter mitjançant l’etiqueta #fòrumRamonet.