Els Castellers de Vilafranca inauguraran un mural casteller de 5 metres en la seva primera actuació del 2015

 

Aquest diumenge 22 de març, els Castellers de Vilafranca comencen les actuacions d’aquesta temporada a Sant Pere Molanta, un petit poble de l’Alt Penedès. Els vilafranquins hi assistiran per inaugurar un mural de 5’5 metres d’alçada fet de ceràmica amb el 4 de 9 que la colla va descarregar la passada Diada de Tots Sants del 2012. La inauguració del mural i l’actuació castellera seran a les 12 del migdia.

 

El promotor del mural, Josep Boada i Esteve, volia fer un regal al seu poble, Sant Pere Molanta, i també un homenatge als Castellers de Vilafranca. Malauradament, pocs dies després de col·locar-hi l’última rajola de ceràmica a la façana de casa seva, Josep Boada va morir en un accident. El seus fills han volgut convertir la inauguració del mural en un homenatge al seu pare i els Castellers de Vilafranca hi assistiran i realitzaran la primera actuació castellera d’aquest temporada.

 

 

Josep Boada i Esteve era un artesà productor de gerros i quadres de ceràmica i, a més, també era molt aficionat als castells. Va fer diversos quadres de temàtica castellera que va vendre arreu de Catalunya. En una visita a Ferran Guallart, l’últim artesà d’una reconeguda generació d’artistes de la pintura i la ceràmica de Castelló, van tenir la idea de fer aquest mural casteller, que Guallart va culminar el passat octubre després de gairebé dos anys de feina.