El proper 2 de març se celebrarà la Marató de donació de sang de Vilafranca. Durant nou hores ininterrompudes, tothom qui ho vulgui podrà aportar el seu granet de sorra a les reserves de sang de Catalunya.

 

 

Un any més, la Marató de donació de sang del Banc de Sang i Teixits arriba a Vilafranca i, un any, més s’instal·larà a la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot. Serà el proper dilluns 2 de març i les portes del Figarot estaran obertes de 10 del matí a 9 del vespre per rebre tots els donants de Vilafranca i comarca.

 

Sota el lema “Dóna sang a Vilafranca, és capital” –fent referència a la capitalitat de la cultura catalana de la vila- i a través de l’etiqueta #jodono es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat vilafranquina present a Twitter. S’anima a tos els usuaris de les xarxes socials ha penjar les seves fotografies amb aquesta etiqueta.

 

La Marató vol convertir la donació de sang en una jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada.

 

 

L’objectiu de la Marató és sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.