El projecte, que va néixer fa poc més d’un any, té com a objectiu aconseguir fons per la investigació del càncer infantil a l’hospital de Sant Joan de Déu.

 

 

 

 

Aquest dilluns es va presentar a la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, el projecte de les Polseres Candela en benefici de la investigació del càncer infantil a l’hospital maternoinfantil de Sant Joan de Déu. A la roda de premsa hi van participar dues de les mares impulsores, Emma Pierre de l’Obra Social de Sant Joan de Déu i el president i el cap de colla  dels Castellers de Vilafranca, Jou Cabré i Pere Almirall.

 

L’origen de les Candela és una història d’amistat que va començar quan una voluntària de l’Hospital va ensenyar a la Candela, una nena ingressada, a fer unes polseres formades per nusos perquè les hores semblessin més curtes. Ella va ensenyar a fer-les a dues amigues seves, la Mariona i la Daniela, les impulsores de la iniciativa, i van començar a vendre-les durant tot un estiu per aconseguir diners per a la investigació del càncer infantil. Ben aviat, s’hi van sumar tots els nens i nenes de la 8a planta de l’Hospital, les seves famílies, els amics i totes aquelles persones que volien continuar aquesta història solidària. I amb el treball de tots ells, les Candela han assolit un èxit que ha traspassat l’Hospital per seguir sumant recursos per avançar en el coneixement d’aquesta malaltia.

 

Els Castellers de Vilafranca van ser la primera colla castellera en vendre les Polseres Candela amb els colors de la colla –el verd de la camisa i el blanc dels pantalons- aquest 2014. Durant la temporada, es van poder veure a plaça molts castellers i castelleres que lluïen la polseres solidària. En poc temps, altres colles castelleres també es van sumar a la iniciativa i entre totes s’ha contribuït a la venda de les polseres. A més, els vilafranquins també han participat en la gravació d’un vídeo promocional de les polseres.

 

En el següent enllaç podreu trobar més informació sobre les Polseres Candela:

 

http://porlainvestigaciondelcancerinfantil.blogspot.com.es/