El cronista casteller Pep Ribes rep el reconeixement Fidelitat Castellera pel seu suport tant a dins com fora de la plaça al llarg de les temporades

 

 

 

Aquest dissabte 15 de novembre es va celebrar el sopar de final de temporada dels Castellers de Vilafranca, un sopar on a part de recordar la temporada, també s’atorguen els premis de la colla: el Fidelitat Casellera i els Soca-rels.

 

El reconeixement casteller de Soca-rel és la màxima distinció que la colla atorga als seus castellers per la trajectòria, compromís i implicació. Tot i que normalment s’atorga a dues persones, aquest any han estat tres els nous castellers de Soca-rel.

 

El primer va ser Joan Crusat i Cubells, que va entrar a la colla l’any 1994 i durant molts anys va fer de baix en castells de 9 i castells de gamma extra. Ha estat i és col·laborador incondicional a les juntes de la colla. El segon Soca-rel de la nit va ser per Frederic Benages i Andrés, casteller de Vilafranca des de 1952, gairebé dels inicis de la colla. Va ser casteller de tronc a segons i baixos dels primers castells de 8 i també va fer de segon a la primera prova de 5 de 8 l’any 1974. I per últim, el tercer Soca-rel de la nit va ser per Joan de Déu Reyes i Aybar, que va entrar a la colla com a graller l’any 1981 i mica en mica es va anar posant la camisa verda. Ha estat i és casteller habitual als peus dels castells de la colla en moltes posicions diferents. A més, ha estat un dels impulsors del grup de grallers i gralleres dels Castellers de Vilafranca i és col·laborador habitual a les juntes de la colla.

 

 

Durant el sopar també es va atorgar el premi Fidelitat Castellera, que any rere any reconeix a una persona, entitat o empresa el seu suport incondicional a la colla. Enguany, el premi ha estat pel periodista casteller Pep Ribes de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca pel seu suport tan a dins com a fora de la plaça en tot moment.