Els Castellers de Vilafranca posen el punt i final a una temporada llarga i competitiva amb una àmplia gamma de castells i amb dues estrenes a la Diada de Tots Sants

 


 

Dissabte, 1 de novembre, els Castellers de Vilafranca van posar el punt i final a la temporada 2014 estrenant dos castells, el 5 de 9 amb folre que van descarregar en primer ronda i el 4 de 9, que va quedar tan sols en carregat. Malgrat l’objectiu del dia era descarregar tots els castells que portaven a plaça, els Verds tanquen una temporada 2014 de renovació amb una àmplia gamma de castells gamma extra, havent guanyat el Concurs de Castells i fent l’aleta fins a tres vegades al 3 de 10 amb folre i manilles.

 

Amb puntualitat britànica, les colles van entrar a la Plaça de la Vila i va començar la Diada de Tots Sants. Els vilafranquins eren els primers en actuar, i en primera ronda van optar pel 5 de 9 amb folre, un castell que no provaven des de feina un any, per Tots Sants de l’any passat quan l’havien descarregat per darrer cop. El castell es va haver de treballar des d’un primer moment, però malgrat los fortes sotragades, sobretot a la descarregada, els de la camisa verda el van completar. Arribava, per tant, un dels moments més importants de la jornada; fer front per tercera vegada a la temporada al 3 de 10 amb folre i manilles. En aquesta segona ronda va acabar en intent desmuntat amb dosos col·locats, però a la tercera el van tornar a intentar. Va pujar més bellugadís que en l’intent anterior, i just a la carregada, el castell va acabar cedint. Els Castellers de Vilafranca havien fet l’aleta per tercer cop aquesta temporada al castell de 10, una fita mai assolida fins al moment. Amb aquest, ja són dotze les vegades que els Verds han coronat el castell.

 

Tot i la caiguda del 3 de 10 amb folre i manilles, i després d’uns minuts d’incertesa, els Verds van decidir acabar amb un altre castell que aquesta temporada no havien intentat: el 4 de 9 –també anomenat sense folre o net. Amb canvis a les últimes setmanes degut a algunes lesions, el castell va pujar còmode i controlat, tot i que just abans de la sortida de dosos, el castell es va acabar trencant. Els vilafranquins van posar el punt i final a la diada amb l’estrena d’un pilar de 6 renovat, degut també a unes lesions.

 

 

Amb la temporada castellera ja acabada pels de Cal Figarot, ara ja només queda celebrar-la. Serà el proper dissabte 15 de novembre al Sopar de la Colla, on es podran reviure alguns dels moments més emocionants d’aquest any.