Es preveu una gran diada castellera amb quatre colles que portaran a plaça els seus màxims

 

 

Aquest dissabte 1 de novembre els Castellers de Vilafranca celebraran la diada de la colla, Tots Sants, amb la intenció de posar el punt i final a una gran temporada, i fer-ho per la porta gran. L’objectiu per dissabte és portar a plaça alguns dels castells més grans que s’han aconseguit, com el 3 de 10 amb folre i manilles que aquest any han aconseguit carregar fins a dues ocasions, per Sant Fèlix i al Concurs. Dissabte el volen descarregar i acompanyar-lo, si és possible i el resultat  dels assaigs és bo, del 4 de 9 sense folre. Aquests dos castells podrien anar acompanyants del 5 de 9 amb folre, estructura que aquest any els vilafranquins encara no han portat a plaça.

 

Però no només els Verds volen fer grans castells a la Diada de Tots Sants. Com en les últimes temporades, les colles convidades són els Castellers de Sants, els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Tarragona, i enguany arriben a Vilafranca amb la intenció de portar també els seus castells màxims. Les tres colles són colles de gamma extra; dues d’elles, Sants i Xiquets, han aconseguit la categoria just aquest any amb la torre de 9 amb folre i manilles descarregada.

 

Aquest any el punt de trobada de les colles canvia d’ubicació i serà al local dels Verds, Cal Figarot, davant la impossibilitat de trobar-se a la Plaça Jaume I a causa de la celebració del mercat de Vilafranca. A partir de les 10 del matí hi haurà esmorzar popular a la nau de Cal Figarot. A dos quarts de 12 del migdia els Castellers de Vilafranca faran la tradicional fotografia de la colla, a fora del Figarot, i, just després, les colles marxaran cap a fer l’entrada a plaça, que enguany presenta algunes novetats. A les 12 en punt començarà l’entrada de les colles: Castellers de Sants i Xiquets de Tarragona ho faran pel Carrer de la Cort, mentre que els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró ho faran pel Carrer de Santa Maria. Les colles entraran de dues en dues i d’aquesta manera, es pretén agilitzar l’entrada a plaça. A dos quarts d’1 del migdia començarà la Diada de Tots Sants a la Plaça de la Vila, la Més Castellera.

 

 

Després de l’actuació, a Cal Figarot hi haurà un dinar per tots els castellers i castelleres que ho vulguin. El preu serà de 8 euros i les llistes per apuntar-s’hi ja estan penjades a Cal Figarot. A partir de les 6 de la tarda, hi haurà música i festa per celebrar el final de la temporada.