Els Castellers de Vilafranca descarreguen la torre de 9 amb folre i manilles a la diada dels Castellers de Sants. Amb la d’avui, els Verds completen 20 temporades consecutives fent l’aleta a l’emmanillada.

 


 

Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest diumenge al migdia a la plaça Bonet i Muixí del barri de Sants de Barcelona en motiu de la diada de la colla local, els Castellers de Sants. Ha estat la primera actuació de nivell que els Verds han tingut després d’adjudicar-se el Concurs de Castells de Tarragona el passat dia 5 d’octubre i l’han resolt sobre el guió previst. Juntament amb els Castellers de Sants, els penedesencs també han compartit plaça amb els Minyons de Terrassa.

 

A la primera ronda han descarregat novament el 3 de 9 amb folre, una estructura pensada en tornar-la a pujar un pis a la diada de la colla, Tots Sants, tal i com ja van fer per Sant Fèlix i el Concurs, i en aquesta ocasió per aconseguir descarregar-lo.

 

A la segona ronda ha arribat el gran objectiu de la jornada: la torre de 9 amb folre i manilles, castell que en aquesta temporada només havien portat a plaça a la diada de Santes de Mataró i que havia quedat en intent. La torre, un castell emblema dels de Cal Figarot i en el que no podien deixar el comptador a 0 aquest 2014. Tot i patir alguna batzegada, sobretot en el moment de la carregada, la torre s’ha completat força ràpid. Des d’aquell Sant Fèlix del 1995, quan la van descarregar per primera vegada al tretzè intent, i fins aquest diumenge 19 d’octubre del 2014, els Verds han fet fins a 70 vegades l’aleta a la torre de 9 amb folre i manilles, entre descarregades (63) i carregades (7). Amb la d’enguany, ja són 20 les temporades consecutives portant a plaça la torre emmanillada.

 

A la tercera ronda i al segon peu, els vilafranquins han descarregat el 4 de 9 amb folre i han tancat l’actuació amb dos pilars de 5. Destacar que just abans de l’inici de la diada, les tres colles participants –Sants, Minyons i Verds- han alçat tres pilars de 4 en suport de l’acte convocat per la plataforma ‘Ara és l’hora’ a Plaça Catalunya.

 

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà dissabte 25 d’octubre a dos quarts d’una del migdia a Sitges, juntament amb la Colla Jove dels Castellers de Sitges i els Castellers de Sants. Aquesta serà la darrera actuació dels Verds abans de la diada de Tots Sants a Vilafranca.