Els Castellers de Vilafranca descarreguen el 9 de 8, el 3 i 4 de 9 amb folre i l’agulla i el gran pilar aquest diumenge a Tarragona

 


 

Els Castellers de Vilafranca han tornat a les places després de Sant Fèlix a la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla, i ho han fet per la porta gran. Just després del viatge a Menorca i amb un sol assaig, els vilafranquins han pogut completar una actuació sense caigudes i amb alguns dels castells més grans dels que s’han vist aquesta temporada.

 

A la primera ronda, els de Cal Figarot han apostat pel 9 de 8, un castell que s’ha mostrat ferm i segur en tot moment i que s’ha pogut completar sense dificultats. A la segona ronda, arribava el primer dels plats forts de la jornada, el 4 de 9 amb folre i l’agulla, castell que els de la camisa verda ja havien descarregat a la passada diada de Sant Fèlix. Amb el primer as a la màniga, el vilafranquins han descarregat el 3 de 9 amb folre i l’agulla com a tercer castell. A la ronda de pilars, el de 8 folrat i emmanillat els ha servir per posar el punt i final a una de les millors diades del que portem de temporada.

 

El proper diumenge, els Castellers de Vilafranca actuaran a Barcelona, en motiu de les festes de la Mercè. La diada serà a les 12 del migdia a la Plaça de Sant Jaume, juntament amb els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa.

 

Demà dilluns, es dóna el tret de sortida a les últimes tres setmanes abans del Concurs de Castells de Tarragona. Fins llavors, es mantindran els horaris d’assaig: a les 20.30h els dilluns, a les 21h els dimecres i a les 21.30h els divendres.