Els vilafranquins acompanyen el colós de 10 amb el 4 de 9 amb folre i agulla i el pilar de 8 amb folre i manilles com a castells més destacats

 

El passat 30 d’agost es va celebrar a Vilafranca la Diada de Sant Fèlix, el clímax del calendari per qualsevol casteller i aficionat. Els Castellers de Vilafranca s’hi presentaven amb un programa de màxims, tot i que no van poder acabar de segellar.

 

Van obrir l’actuació amb el castell insígnia de la colla, el talismà que obre bona part de les diades més importants dels de Cal Figarot, el 4 de 9 amb folre i agulla. El castell va pujar ferm i segur en tot moment, i es va completar amb seguretat. Amb el primer assalt a la butxaca, els Verds es presentaven a la segona ronda amb el gran objectiu de la jornada castellera: el 3 de 10 amb folre i manilles, que tot just enrere havien descarregat per primera vegada a la història de la colla. El castell es va muntar amb força seguretat, agilitat i rapidesa. Just després de l’aleta, però, l’estructura es va trencar per la part superior.

 

A la tercera ronda, als Verds els hi tocava readreçar la diada, i ho van fer amb el 4 de 9 amb folre per asserenar-se de cara a la ronda de pilars, on hi van tornar amb el pilar de 8 amb folre i manilles, que van descarregar amb força seguretat. Destacar que en aquesta Diada de Sant Fèlix es va veure en una mateixa actuació quatre pilars de 8 amb folre i manilles per part de les colles participants.

 

Ara els de Cal Figarot tenen uns dies de descans per encarar amb força el següent tram de la temporada, amb el Concurs de Castells de Tarragona com a proper gran objectiu. Dissabte 6 de setembre la colla marxarà cap a Menorca, on s’hi estarà fins el 10 de setembre actuant en diferents indrets de l’illa. L’11 de Setembre participaran a la “V” de Barcelona i diumenge 14 tornaran a la càrrega amb la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla, a Tarragona.